Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/vhosts/middelburgdronk.nl/mediawiki/Shared/Extensions/Dronk/parsers/Meta/Meta.class.php on line 444
Le Carrousel - Noordbeveland Dronk

Noordbeveland Dronk

Le Carrousel

 

Le Carrousel

Kaaidijk 2-4
4484 NP Kortgene

 

Een discotheek die van 1984 tot 1988 gevestigd was aan de Kaaidijk 2-4 te Kortgene - een opvolger van De Loods en een voorloper van eetcafé 't Kompas.

Geschiedenis

1984
Frits Biesen en John Geelen

In 1984 opent Frits Biesen discotheek Le Carrousel aan de Kaaidijk 2-4 in Kortgene en John Geelen is bedrijfsleider - in 1988 openen Frits Biesen en John Geelen eetcafé 't Kompas in het pand.

Foto's


Naamgeving

Bijzonderheden

Mooie verhalen

Dj Mike W

Mike Witvliet mailde ons een fantastisch verhaal met herinneringen aan de tijd dat hij als Dj Mike W in Le Carrousel draaide - hieronder wordt zijn verhaal integraal weergegeven.

Le Carrousel wad een discotheek die gevestigd werd in het pand van de roemruchte Loods. Dit was echter al niet meer zo toen Frits Biezen de zaak kocht en er Bar Dancing "Le Carrousel* van maakte. Een grondige verbouwing van het interieur zorgde er voor dat er een compleet andere zaak kwam met ook een totaal andere muziekformat dan de Loods. In deze zaak zette ik mijn eerste stappen van mijn dj carrière en was deze tent de eerste plek waar ik daadwerkelijk betaald werd om te draaien, 75 gulden per avond van 20.00 - 02.00 uur, wat toch niet slecht was voor een beginnende dj.

Le Carrousel was een echte dorpsdiscotheek, maar mensen van het hele eiland kwamen er naartoe. Je kreeg toen al een beetje de omschakeling naar dance & House, Mel & Kim - get fresh at the weekend, Marrs - pump up the volume, Communards - Never can say goodbye, maar toch ook nog wel Ram Jam - Black Betty, Meat Loaf - Paradise by the dashboard light of Dschinges Khan - Kaboutertjes. Allemaal nummers die voor mij onlosmakelijk aan Le Carrousel verbonden zijn. Ik draaide toen samen met Dj Henk die ook in Tramzicht draaide en we hebben er toch leuke feestjes gebouwd. Om 02.00 ging de toko dicht, dus dan was het door naar L'Etoille in Goes of blijven en helpen met schoonmaken en een grote bestelling snacks bij Bobje maken, en het met het personeel onderling gezellig maken tot in de kleine uurtjes.

Maar Helaas was niet alles even gezellig want ik was naar de mening van Bedrijfsleider John Geelen te Hip. Als oud Bedrijfsleider van "De Hooizolder" hing hij nog steeds vast aan Relight my fire, chic- Le Freak en gonna get along without you now, en was hij niet onder de indruk van de nieuwste maxi singles die ik meenam van level 42 Jellybean en the Pasadena*s, maar de dansvloer stond er wel vol op. Ik zal nooit vergeten hoe hij vol trots aan kwam zetten met het singletje van The Pogues met Fiesta en zei: Dit is nou een plaat waar jij je stempel mee op deze zaak kan zetten. Ik kon niets anders doen dan hem met stomme verbazing aankijken. Iets wat mij uiteraard niet in dank afgenomen werd.

De reden voor deze rare fratsen werden echter al gauw duidelijk. John wilde een eetcafé en geen discotheek. Nadat ik weet eens woorden met hem had over de maxi-singles die ik kocht en dit met Frits besprak maar ook door hem in het ongelijk werd gesteld ben ik weg gegaan. Nog geen half jaar later kwam er geen hond meer in Le Carrousel en zat iedereen in de Granada bar. ik heb die tent echter nooit wat gevonden (te klein, te benauwd en te vol gepropt dus mijn Kortgeense dj Carriere stopte hier want verder was er niets meer op Kortgene en heb ik mijn verdere carrière opgebouwd in andere zaken in Zeeland, Brabant en Zuid-Holland

Jarenlang was Kortgene toch een plek met een bruisend nachtleven, maar helaas is het een stille dood gestorven en waarschijnlijk puur omdat de Horecaeigenaren niet mee wilden gaan met de tijd en de jeugd en kunnen we nu niets anders doen dan *terugkieke" op toch wel een heel mooie tijd.

Externe links

Bronnen